Polityka poufności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

1. Cel dokumentu.

Celem dokumentu jest podkreślenie szczególnego znaczenia, jakie przypisuje problematyce ochrony prywatności użytkowników GALA S.A.

2. O jakich danych mówimy.

Chodzi o dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Ciebie ze stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym zapisywanych w plikach cookies oraz dane techniczne: nr IP, typ systemu operacyjnego, typ przeglądarki, jakie strony na naszym serwerze były odwiedzane. Dane osób zbierane przez ochronę w momencie wejścia na teren firmy (imię, nazwisko, numer rejestracyjny, cel wizyty). GALA S.A., dba o prawa osób, których dane przetwarza ze szczególnym uwzględnieniem prawa do ochrony prywatności w tym ochrony danych osobowych. W związku z powyższym GALA S.A., stara się gromadzić jak najmniej danych klientów i kontrahentów, w tym użytkowników stron internetowych. Dla lepszego zrozumienia sposobu ochrony i przetwarzania danych Użytkowników stworzyliśmy niniejszą Politykę Prywatności.

3. Administrator Twoich danych.

Administratorem Danych Osobowych będzie GALA S.A., ul. Fabryczna 2, 20-301 Lublin, NIP: 7121007269, REGON: 430443606.

Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych jest możliwy pod nr tel. 81 44 50 500.

4. W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe.

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

5. W jaki celu przetwarzamy Twoje dane.

Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora wyłącznie w poniższych celach :

  • Zawarcia i realizacji umowy.
  • W drodze korespondencji e-mail i zapytań ofertowych skierowanych do GALA S.A.
  • Wysyłki Newslettera, przesyłania(za uprzednią zgodą) wiadomości zawierających informacje handlowe.
  • Prowadzenia marketingu podmiotów współpracujących z Administratorem (za uprzednią zgodą).
  • Dopasowania treści stron i tematykę materiałów do Twoich zainteresowań.
  • Dokonywania pomiarów, które pozwalają nam udoskonalać nasze usługi.

Dane zbierane podczas rejestracji. Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail oraz hasło, jakiego będziesz używał na naszej witrynie. Dane osobowe są przetwarzane z uwzględnieniem zasady: rozliczalności, adekwatności oraz rzetelności. W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

6. Komu możemy przekazać Twoje dane.

Dokładamy należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym. Zgodnie z obowiązującym prawem Twoje dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie, np. agencjom marketingowym, podwykonawcom naszych usług.

W przypadku kontroli Organu kontrolnego, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

7. Jakie masz prawa w stosunku do Twoich danych.

Masz prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz także wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgłosić sprzeciw oraz skorzystać z innych praw wymienionych szczegółowo tutaj.

8. Podstawy prawne przetwarzania Twoich danych.

Każde przetwarzanie Twoich danych musi być oparte na właściwej, zgodnej z obowiązującymi przepisami, podstawie prawnej. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych w celu świadczenia usług jest niezbędność do wykonania umów o ich świadczenie (tymi umowami są zazwyczaj regulaminy lub podobne dokumenty dostępne w usługach, z których korzystasz). Z kolei podstawą prawną dopasowywania treści usług do Twoich zainteresowań, zapewnienie ich bezpieczeństwa oraz pomiary i ich udoskonalanie, jak również marketing własny GALA S.A., jest tzw. uzasadniony interes administratora.

9. Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.