Eco-Gala

Eco-GALA Targ Żywności i Rękodzieła

W każdą sobotę podczas Eco-GALI Targu Żywności i Rękodzieła, mieszkańcy Lublina mogą zrobić zakupy bezpośrednio od rolnika lub wytwórcy. Produkty dostępne to: warzywa, owoce, kasze, oleje, susze, pieczywo, nabiał, wędliny, wyroby cukiernicze, rękodzieło i wiele innych.
Eco-GALA powstała z miłości do produktu stworzonego z surowców lokalnie dostępnych, z dbałością o środowisko. Duża część producentów posiada Certyfikaty Ekologicznej Żywności. Eco-GALA to miejsce spotkań osób dbających o zdrowie swoje i innych, to możliwość wymiany doświadczeń oraz nawiązania przyjaźni.

Zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmu z prezentacją naszych wystawców.

Żywność od sprawdzonych dostawców

W czasach masowej produkcji żywności, rosnącej liczbie alergii i nietolerancji poszukujemy produktów wytworzonych bez użycia pestycydów. Eco-GALA to miejsce, gdzie znajdziecie produkty o wysokiej jakości. Sprzedawcy wiedzą co oferują, bo sami dbają o każdy etap produkcji.

Rękodzieło na małe i  duże okazje

Twórcy ludowi, artystyczne dusze, majsterkowicze. To oni swoimi rękami wytwarzają wyjątkową biżuterię, serwetki, dekoracje, zabawki. Są to wyjątkowe i niepowtarzalne dzieła, które sprawią radość każdemu.

Targ żywności ekologicznej i produktów regionalnych – już od ponad 8 lat

Początki były trudne, ale dzięki wytrwałości i zaangażowaniu wystawców, a także naszemu przekonaniu, że takie miejsce jest potrzebne Lublinianom, wytrwaliśmy i chcemy się dalej rozwijać. Zapraszamy wszystkich lokalnych rolników i twórców do korzystania z możliwości sprzedaży swoich produktów podczas cosobotniej Eco-Gali.

Zapraszamy w każdą sobotę od 9.00 do 13.00

Dołącz do nas na

———

Masz pytania? Chcesz do nas dołączyć? Zadzwoń: 530 404 876

 

 

Ostropest przed zbiorem. Pięknie dojrzewa. Będzie pyszny olej.

Pani Jolanta Pecio (fot: K. Kozanowski)


Skarby Natury to rodzinne certyfikowane gospodarstwo ekologiczne i firma przetwarzająca pochodzące z niego płody rolne. Położone u podnóża Wyżyny Lubelskiej, niedaleko Nałęczowa. W trosce o zdrowe odżywianie od wielu lat w naszym gospodarstwie w Zabłociu uprawiamy w sposób ekologiczny rośliny oleiste, zbożowe, strączkowe oraz zioła. Rośliny oleiste takie jak: len, rzepak, lnianka, ostropest, wiesiołek, czarnuszka i gorczyca biała uprawiamy głównie z myślą o ich przetwarzaniu poprzez tłoczenie na zimno oleju w naszej firmie SKARBY NATURY. Stała kontrola całego procesu produkcji od nasionka przez uprawę i zbiór roślin aż po ostatnią wyciśniętą kroplę oleju, pozwala dbać o jego najwyższą jakość.

Dorota i Jerzy Moń 4 lipca 2017 wzięli udział w gali finałowej w Warszawie w Pałacu Belweder. Zostali laureatami w ogólnopolskim konkursie „Sposób na sukces”! 

GRATULUJEMY!


Sery z ziołami są produktem tradycyjnym Lubelszczyzny. 
Wytwarzane w gospodarstwie ekologicznym Doroty i Jerzego Moń w Krupem, w gminie Krasnystaw.

Pani Ula swój chleb piecze ze składników pochodzących ze swojego gospodarstwa w piecu opalanym drewnem. W swoją pracę wkłada całe serce. Wysłuchajcie reportażu pani Czesława Borowik która przenosi nas w magiczny świat produktów regionalnych.